Knight Online Private Serverlar
Knight Online Private Serverlar

Knight Online Private Serverlar Hakkındaki Tüm Paylaşımlar.
 
AnasayfaTakvimSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 VB.NET > ADODB/RecordSet Kullanımı <

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Corleone
Administrator
Administrator
avatar

Tuttuğu Takım : Beşiktaşlı
Ruh Hâli : Neşeli
Mesaj Sayısı : 1541
Kullanıcı Puanı : 35001
Saygınlık : 10381
+500 Repliler
Üyelik Tarihi : 24/07/09
Yaş : 23
Şubesi : Ä°stanbul

MesajKonu: VB.NET > ADODB/RecordSet Kullanımı <   Çarş. Ağus. 12, 2009 10:21 pm

selamlar sindi VB.NET'de basit olarak RecordSet ve AdoDB kullanmayı ögrenecegiz... Aslında VB6 ile aynı gıbı ama 1 kac fark war..
---------------------------------------------------------
1) İlk olarak reference'ımızı ekliyoruz ki eklemezsek asagıdaki declaration zaten hata verir.. project>add reference'dan .COM Tabına geciyoruz ve m tusuna basalim otomatikman microsoft die karsımıza reference lar gelecektir. buradan az bisi asagı inip Microsoft ActiveX Data Objects 2.0 Library ' yi secip uzerıne cift tıklayarak eklemis bulunmaktayız..

2) simdi ise Public Class'ımızın en basina 'Declarations' bölümüne yapacagımız atamalar:
Kod:
Dim cn As New ADODB.Connection 'Adodb baglantisi (cn)
Dim rs As New ADODB.Recordset ' Recordset (rs)

3) Bunlardan sonra artık onemlı yerler gelıyor yani baglantı,kodlar vs.. Simdi basit olarak kullanacagımız (kendimin de kullandıgı) Sql baglantı kodu (LOCAL):
Kod:
With cn
.CursorLocation = ADODB.CursorLocationEnum.adUseClient
.ConnectionString = "Provider=SQLOLEDB.1;Integrated Security=SSPI;Persist Security Info=False;Initial Catalog='DataBase'"
.Open()
End With

UZAK ISTIYORSAK:

Kod:
With cn
.CursorLocation = ADODB.CursorLocationEnum.adUseClient
.ConnectionString = "Provider=SQLOLEDB;Data Source='IP';Network Library=DBMSSOCN;Initial Catalog='DataBase';User ID='LoginID';Password='Pass';"
.Open()
End With

-evet bunlar ana baglantılarımız bunları yapmadan db den bisey cekemez & db ile oynayamayiz.

4) herhangı bır sekılde baglantımızı ayarlattıktan sonra geciyoruz recordset'e .. recordset DB den veri cekmek icin kullanilir..

2 turlusu war uzun/kısa.. istediginizi kullanın..

KISA OLAN:
Kod:
rs.open("Sql kodu buraya.. (select * ....fln die.)",cn,1,3)
'Daha sonra buraya verinin neyapilacagi.
rs.close 'Bunu unutmayın hata alırsınız.

örn listbox1 e strname koyuyorum:

Kod:
rs.open("select * from k_monster",cn,1,3)' veriyi alıyorum
listbox1.items.add(rst.fields("strname").value)' koyuyorum
rs.close'kapatıyorum . kapatmayı unutmayalım.

Birde aynı islevi gören uzunu war oda söyle oluyor:

Kod:
Dim rst As String
rst = "select * from k_monster"
rs.Open(rst, cn, 1, 3)
Do Until rst.EOF
'buraya yapılacaklar. (listboxa atma vs .gibi..)
rst.MoveNext()
Loop
rst.Close()'kapat

burada "do until rst.eof" ile "movenext" arasında verimizi kullaniyoruz.



5) evet buda kolay böyle .. simdi ise DB yi editleme yani delete,update,insert vs..

bu en kolaylarından birisi zaten.. bu kodda iş vb.net bilginize deil sql koduna düşüyor:
Kod:
cn.execute"sql kodu"

işte bukadar bunu da bi ornekle aciklarsak:
Kod:
cn.execute"update userdata set authority=0 where struserid='qwerty'"

gibi.. tabi bu direkt olarak sadece qwerty isimli chara etki edecektir hazır burdaiken textbox1 e yazılan chara nası etki ettirriz onu da 1 örnekle acıklayalım:
Kod:
cn.execute"update userdata set authority=0 where struserid='" & textbox1.text & "'"

yani struserid=textbox1.text olmus oluyor . arada &,& koymayı unutmayın vede char isminin sag ve sol taraflarına koydugumuz kesme isaretlerini (' ') bunlarıda yine unutmayalım..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://k2private.yetkin-forum.com
 
VB.NET > ADODB/RecordSet Kullanımı <
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Knight Online Private Serverlar :: Programlama :: .NET Programlama Dilleri-
Buraya geçin: